Bosi mafioz Matteo Messina Denaro u arrestua sot nga Carabinieri del Ros pas 30 vitesh në arrati. Hetimi që çoi në arrestimin e bosit mafioz Castelvetrano (Tp) u koordinua nga prokurori i Palermos, Maurizio de Lucia dhe zëvendësprokurori Paolo Guido. Në përputhje me strategjinë e masakrës së Korleonezëve, prej të cilëve, si babai i tij, do të mbetet gjithmonë aleat besnik, Messina Denaro përfshihet në masakrat e 92-shit ku humbën jetën gjyqtarët Giovanni Falcone dhe Paolo Borsellino. Roli i Messina Denaro u shfaq vetëm kur zyra e prokurorit të Caltanissetta, e cila rihapi hetimin për sulmet, kërkoi kujdestarinë paraprake të shefit të Castelvetrano dhe në tetor 2020 e dënoi atë me burgim të përjetshëm për dy sulmet. 

Sipas hetuesve, ai ka qenë i pranishëm në samitin e kërkuar nga Riina, në tetor 1991, ku u vendos plani i vdekjes që kishte si objektiv dy magjistratët. Ai ishte pjesë e komandos që supozohej të eliminonte Falcone në Romë, aq sa mori pjesë në steriljet dhe inspektimet e organizuara për sulmin. Nga Palermo, megjithatë, ndalesa e Riinës erdhi dhe Falcone u vra disa muaj më vonë në Capaci. 

“Diabolik” luajti një rol të rëndësishëm edhe në masakrat e vitit 1993 në Romë, Firence dhe Milano. I akuzuari dhe i gjykuar u dënua me burgim të përjetshëm për bombat në kontinent. Bosi në karrierën e tij kriminale ka grumbulluar dhjetëra dënime të përjetshme. Përveç atyre për bombat e kontinentit, ai mori burgim të përjetshëm për rrëmbimin dhe vrasjen e vogëlushit Giuseppe Di Matteo, djalit të pentitos të rrëmbyer nga një komando i Cosa nostra, i mbytur dhe i tretur në acid në vitin 1996 pas gati dy vjetësh robëri. 

I shpallur fajtor për shoqatë mafioze që nga viti 1989 dënimi i fundit për mafien është 30 vite burg në vazhdimësi me të mëparshmet. Gjykata e Marsala e njohu atë për herë të parë si bos në vitin 2012. Dhe shefi mori gjithashtu një seri dënimesh të përjetshme në gjyqet Omega dhe Arca, të cilat hodhën dritë mbi një seri vrasjesh mafioze të kryera midis Alcamo, Marsala dhe Castellammare midis vitit 1989 dhe 1992.