Vladimir Putin po lufton “për jetën e tij” gjatë konfliktit me Ukrainën dhe mund të përballet me një grusht shteti nëse mposhtet, ka thënë një diplomat veteran rus që dha dorëheqjen për shkak të luftës.

Boris Bondarev, i cili u largua nga misioni i Rusisë në OKB në maj, tha se elitat e Putinit ‘mund ta detyrojnë atë të flejë dhe të mos zgjohet kurrë’ nëse pushtimi i tij dështon përfundimisht.

Duke folur për Daily Mail, ai tha se përpjekja për të negociuar një fund të luftës me Kremlinin është e pakuptimtë , sepse do të lexohet si një ‘shenjë dobësie’ dhe vetëm do ta bindë Rusinë të luftojë më fort.

“Ju e provokoni Putinin me të gjitha bisedat për të,” tha ai. “Në një moment do të vijë koha kur Putini do të përdorë diçka si armë bërthamore vetëm për të treguar se është serioz për to.