Psikika e famshme Baba Vanga bëri një parashikim të ashpër për përdorimin e armëve të shkatërrimit në masë në vitin 2023.

Gruaja bullage, e cila ishte e verbër kishte një histori të parashikimit të saktë të disa prej ngjarjeve më tronditëse në histori, përfshirë 11 shtatorin, dhe ka lëshuar një paralajmërim rrëqethës për këtë vit.

Pavarësisht se vdiq në vitin 1996, shumë nga parashikimet e saj janë realizuar që prej vdekjes së saj, që do të thotë se parandjenjat e saj mund të jenë po aq të vlefshme tani sa ishin kur ajo i bëri për herë të parë.

Lajmi i keq është se këto parashikime përfshijnë një katastrofë të tmerrshme bërthamore që po luhet këtë vit.

Ndjekësit e saj besnikë thonë se ajo pa katastrofën të shpalosej rreth një termocentrali bërthamor që do të shkaktonte ndotje toksike të ajrit mbi Azi, që mund të çonte në përhapjen e sëmundjeve.

Po ashtu, në parashikim përshkruhej një vend, i cili shpërthente një armë bërthamore, e cila vriste shumë njerëz. Parashikimet e saj për këtë vit vijnë mes periudhave të trazuara në botën e marrëdhënieve ndërkombëtare, me një sërë superfuqish bërthamore të përfshira në situata të pasigurta gjeopolitike.

Frika për një përshkallëzim të luftës në Ukrainë është nxitur nga luftimet në rritje në rajonin Belgorod të Rusisë. Ndërkohë, Rusia është vënë nën kritika për lëvizjen në dukje në një qasje më të orientuar drejt shkatërrimit, pasi u akuzua për shkatërrimin e Digës Kakhovka në rajonin Kherson.

Diku tjetër, tensionet vazhdojnë të ziejnë midis Kinës dhe Tajvanit, pasi luftanijet perëndimore mbeten në zonë si një shfaqje fuqie përballë superfuqisë aziatike.