Një fshat i tërë spanjoll votoi në më pak se 30 sekonda në zgjedhjet lokale të kësaj fundjave.

 

Shtatë votuesit e regjistruar të Villaroya, një fshat i vogël në provincën La Rioja, mposhtën rekordin e tyre të mëparshëm prej 32 sekondash.

 

Salvador Perez, kryebashkiaku në detyrë, ka qenë në këtë rol që nga viti 1973.

 

“Nuk e di nëse do t’i marr të shtatë votat, por është pothuajse e sigurt që do t’i marr”, tha ai për mediat spanjolle.

 

Z. Perez tha se banorët e Villaroya janë “shumë mirë të trajnuar” dhe ishin gati të votonin sapo të hapeshin qendrat e votimit këtë mëngjes.

 

Vetëm 29 sekonda e 52 të qindtat më vonë, Villaroya u bë vendi i parë në Spanjë që përfundoi votimin.

 

Zoti Perez pranoi se bashkatdhetarët e tij ndoshta ishin të motivuar nga një ndjenjë konkurrence me një fshat tjetër spanjoll, Illán de Vacas në Castilla-La Mancha, i cili ka vetëm tre votues të regjistruar.

 

Zgjedhjet lokale të Spanjës shihen si një provë për zgjedhjet parlamentare që do të zhvillohen në fund të vitit.

 

Dymbëdhjetë nga shtatëmbëdhjetë parlamentet rajonale të vendit dhe 8,000 bashki dhe bashki, janë duke u kontestuar.