6 persona kanë humbur jetën dhe 53 të tjerë janë plagosur pasditen e sotme në rrugën Istikal, Taksim në Stamboll.

Sipas mediave turke shpërthimi i fuqishëm ka ndodhur nga një pako bombe e lënë në vendngjarje. Është konstatuar se personi që ka vendosur pakon ishte një grua me gjatësi 1.65. Në rrjetet sociale janë publikuar pamjet e gruas në fjalë.

Kryeprokuroria publike e Stambollit nisi një hetim për shpërthimin e ndodhur në Beyoğlu ndërsa u ndalua transmetimi i pamjeve. Gjithashtu, u nis një hetim për postimet negative të bëra në llogaritë e rrjeteve sociale në lidhje me shpërthimin.