Një adoleshente iraniane ka vdekur në Teheran pasi u arrestua pasi hoqi shaminë e saj në klasë në shenjë proteste.

Kjo u raportua nga drejtori i OJQ-së me qendër në Nju Jork, Qendra për të Drejtat e Njeriut në Iran.

14-vjeçarja u identifikua nga ekzaminimi i regjistrimeve të kamerave në shkollë. 

Pasi u mor në mbajtje, vajza u dërgua në spital ku u konstatuan plagë të rënda vaginale dhe aty ndërroi jetë.