Teksa lufta me Ukrainën vijon ende duket se Presidenti rus Vladimir Putin ka humbur gjakftohtësinë. 

Sipas mediave të huaja gjatë takimit të parë të qeverisë së tij për 2023-shin Putin ka dalë nga vetja teksa ka patur një konfrontim me fjalë me një nga ministrat e tij.

Putin akuzoi Denis Manturov për vonesa burokratike në porositjen e avionëve civilë dhe ushtarakë.

“Shumë kohë, po zgjat shumë. Për çfarë po bëni qejf, kur do të nënshkruhen kontratat”, ka thënë Putin, që në fakt nuk i ka kritikuar zyrtarët e tij në publik.
tha lideri rus, i cili kurrë nuk ka qenë ai që është përmbajtur në kritikimin e zyrtarëve të lartë në publik.

Takimi i parë i qeverisë erdhi në të njëjtën ditë kur Presidenti Putin zëvendësoi komandantin e tij të lartë në Ukrainë pas vetëm tre muajsh në krye.

Gjenerali Sergei Surovikin u emërua në tetor pas një sërë pengesash në pushtimin rus të Ukrainës, por ai nuk ka arritur të ndryshojë rrjedhën e luftës.

Në një video-telefonatë ndryshe optimiste të shfaqur në televizionin rus, në të cilën presidenti Putin vlerësoi trajtimin e ekonomisë nga ministrat e tij, Presidenti Putin e ndërpreu vazhdimisht zotin Manturov, ndërsa ministri detajonte planet për aeroplanë, helikopterë dhe varka.