Dy aeroplanë janë përplasur me njëri-tjetrin në aeroportin Haneda në Tokio.

Dy avionët e pasagjerëve të përfshirë i përkisnin EVA Air dhe Thai Airways dhe mendohet se kanë rënë në kontakt me njëri-tjetrin pranë një rruge lidhëse rreth orës 11 të mëngjesit.

Ai citoi Zyrën e Aviacionit të Tokios të Ministrisë së Tokës, Infrastrukturës, Transportit dhe Turizmit (MLIT), e cila po punon për të konfirmuar detajet e situatës. Transmetuesi tha se 207 pasagjerë dhe ekuipazh ishin në bordin e avionit EVA Air, ndërsa 264 të tjerë ishin në fluturimin e Thai Airways. Nuk raportohet për të lënduar.

Pista afër vendit ku u ndaluan dy avionët është pezulluar, duke lënë në funksion vetëm tre. Pamjet video të aeroportit nga NHK tregojnë një pjesë të krahëve të avionit tajlandez të zhdukur dhe mbeturinat në pistën afër.