Të paktën 32 persona janë rrëmbyer në një stacion treni në shtetin Edo, në jug të Nigerisë. Mes të rrëmbyerve ishin stafi i stacionit dhe pasagjerët që prisnin një tren. Forcat e sigurisë, të ndihmuara nga gjuetarët vendas, kanë nisur një operacion kërkim-shpëtimi për viktimat.

Ka pasur shqetësime në rritje për sulmet në vend. Incidenti i fundit vjen një muaj para zgjedhjeve presidenciale ku siguria është një çështje kryesore e fushatës. Raportet thonë se të shtunën një numër i madh personash të armatosur, të armatosur me AK-47, qëlluan në ajër ndërsa hynë në stacionin në Igueben përpara se të kapnin udhëtarët dhe stafin dhe t’i çonin në një pyll aty pranë.

Disa nga ata që arritën të largoheshin, morën plagë plumbash, janë cituar të kenë thënë dëshmitarët okularë. Një grua me një fëmijë gjithashtu thuhet se u arratis dhe gjeti rrugën për në një komunitet fqinj, ku ajo u shpëtua. Rrëmbyesit liruan gjithashtu dy fëmijë pasi besohej se ata mendonin se fëmijët do të ngadalësonin lëvizjet e tyre.

Incidentet e rrëmbimit për shpërblim, si dhe persona të armatosur që synojnë komunitetet për arsye politike, kanë qenë në rritje vitet e fundit në Nigeri. Në dhjetor, një shërbim i madh hekurudhor që lidh kryeqytetin, Abuja, me qytetin verior të Kaduna, rifilloi nëntë muaj pasi të paktën nëntë pasagjerë vdiqën gjatë një sulmi me armë në linjën e trenit. Shumë të tjerë u morën peng dhe i fundit u lirua në tetor. Pasiguria është një nga çështjet kryesore të fushatës përpara zgjedhjeve të përgjithshme të Nigerisë në shkurt, kur do të zgjidhet një pasardhës i Presidentit Muhammadu Buhari.