Kur arbitri i ndeshjes Gjermani-Japoni dha bilbilin e fundit që gjeti aziatikët duke fituar 2-1 (me përmbysje) në Japoni, tashmë ishte mesnatë… Megjithatë, në shumë qytete të vendit njerëzit që e ndiqnin ndeshjen me ankth festuan me gjithë shpirt.

Vetëm ata u kujdesën të dëshmonin se sa të veçantë janë duke respektuar bashkëqytetarët e tyre që punonin apo ktheheshin në shtëpi nga një ditë e lodhshme pune.

Kështu kur semafori ishte i kuq, mbulonin të gjithë sipërfaqen e rrugës, por sapo kthehej i gjelbër, ngjiteshin në trotuar…

Megjithatë, skena ishte po aq festive në Doha, ku brenda stadiumit protagonistët e suksesit të madh ishin pranë tifozëve të tyre që ndodheshin brenda stadiumit…ndërsa të furishëm ishin edhe festimet e japonezëve që nuk kishin biletë dhe e panë ndeshjen nga Fan Zone.