Një police thuhet se është “rrëmbyer, përdhunuar dhe gjymtuar” në një sulm të zymtë të kartelit të drogës në Meksikë.

Trupi i Vanessa Torres Galán, një anëtare e forcës policore në Veracruz, Meksikë, u gjet me shenja torture të mërkurën (12 janar), thonë zyrtarët.

Që atëherë, kolegët e saj kanë kërkuar që çështja të hetohej dhe personi përgjegjës për vdekjen e tmerrshme të vihej sa më shpejt në pranga.

Galán thuhet se është rrëmbyer nga rrugët e një komune pas disa të shtënave që rezultoi në rrëmbimin e dy oficerëve të policisë, një burri dhe një gruaje.

Dyshja thuhet se u futën me forcë brenda një automjeti ndërsa ruanin shtëpinë e kreut të Institutit të Grave në Córdoba, Veracruz të martën përpara se të gjendej trupi i Galán.

Trupi i Galán-it u gjet të kishte gjurmë torture, shenja përdhunimi dhe gjoks të gjymtuar, me kolegët e saj që konfirmuan identitetin  dhe denoncuan krimet.