Puna e ndërlikuar dhe e mundimshme e shpëtimit të njerëzve u zbulua sot në mëngjes kur Tom Bateman, korrespondentit të BBC-së për Lindjen e Mesme, iu kërkua të ndalonte transmetimin e tij të drejtpërdrejtë në mënyrë që shpëtimtarët të mund të dëgjonin për shenja jete.

Menjëherë pasi filloi transmetimin e tij përpara një pallati 10-katësh në Adana, i cili u rrëzua gjatë tërmetit fillestar, ndaj atij, si dhe të gjithë të tjerëve në afërsi, iu kërkua të heshtnin për një kohë. Duke folur më pas, Tom tha se ishte një moment “si i ankthit ekstrem, por edhe i atyre fijeve të vogla shprese”.