Një restorant në Madrid i njohur për tortillat e vezëve është mbyllur përkohësisht pas një shpërthimi të salmonelës duke shkaktuar një debat mbi mënyrën sesi duhet të gatuhet pjata ikonike spanjolle dhe sa e lëngshme duhet të jetë.

Pjata zakonisht përmban një përzierje patate të skuqur dhe vezë, shpesh me qepë, dhe është një nga ushqimet më të konsumuara në Spanjë.  Casa Dani është i njohur vetëm për gatimin e lehtë të vezëve, duke shërbyer një version veçanërisht të lëngshëm.

Ajo u mbyll përkohësisht pasi të paktën 59 persona u ankuan për helmim nga ushqimi, pasi kishin ngrënë tortilla atje javën e kaluar. Gjashtë janë shtruar në spital, sipas departamentit shëndetësor të rajonit të Madridit. Casa Dani thotë se po bashkëpunon me autoritetet lokale shëndetësore për të siguruar që kuzhinat e saj të jenë pa salmonela dhe mund të hapen sërish së shpejti.

Ka fituar një sërë çmimesh, duke përfshirë kampionatin spanjoll të tortilës së patates 2019, dhe është paraqitur në serialin ushqimor të Netflix Somebody Feed Phil. Ai shërben rreth 100,000 tortilla çdo vit. Rasti ka vënë nën shqyrtim mënyrën se si restorantet e përgatisin këtë pjatë dhe rregulloret që rregullojnë gatimin e vezëve. Për tre dekadat e fundit, udhëzimet e qeverisë kanë nënkuptuar që vezët e shërbyera për publikun ose duhet të pasterizohen ose, nëse janë të freskëta, të gatuhen në një temperaturë prej të paktën 75 gradë Celsius.