Mund të jetë e ndërlikuar, të vendosësh se çfarë të bësh me llogaritë e mediave sociale të një personi pasi ata të kenë vdekur.

Menaxhimi i jetës së përtejme dixhitale të një personi bëhet dyfish i vështirë kur i ndjeri është një personazh publik. Vajza e autores së romancës Susan Meachen dukej se e gjeti vendin në krye të mediave sociale pasi njoftoi vdekjen e nënës së saj nga vetëvrasja në faqen e autores në Facebook në tetor 2020.

Problemi i vetëm? Ajo nuk vdiq kurrë.

Susan Meachen është ende gjallë. Drama filloi kur Meachen, me sa duket e gjallë, bëri një postim në grupin e shkrimtares në Facebook, The Ward, duke njoftuar se ishte gjallë. 

“Kam debatuar se si ta bëj këtë një milion herë dhe ende nuk jam i sigurt nëse është e drejtë apo jo? Do të ketë shumë pyetje dhe shumë njerëz do të largohen nga grupi mendoj. Por familja ime bëri atë që ata menduan se ishte më e mira për mua dhe unë nuk mund t’i fajësoj ata për këtë. Për pak sa nuk vdisja nga dora ime dhe ata duhej të kalonin përsëri gjithë atë ferr. Kthimi në The Ward nuk do të thotë shumë, por tani jam në një vend më të mirë dhe shpresoj të shkruaj përsëri. Le të fillojë argëtimi.”

Autorët dhe miqtë e saj u habitën dhe u zemëruan nga postimi i saj, por duket se janë të lumtur se të paktën është gjallë.

Meachen e quan veten një “Autore e romancave me të meta të përsosura”, me tituj romantikë dhe erotikë të botuar në mënyrë të pavarur