Katër infermiere në rajonin perëndimor Tabora të Tanzanisë akuzohen për marrjen e organeve të foshnjave të sapolindur.

Një komitet i ngritur për të hetuar një rast të vdekjes së dy binjakëve, zbuloi se trupat e foshnjave të lindur para kohe ishin gjymtuar pasi kishin vdekur. Nëna gjeti sytë e foshnjave të saj të nxjerra dhe një pjesë të lëkurës së tyre të hequr nga balli.

Komisionerja rajonale e Taborës, Batilda Buriani tha se infermierët, të cilët janë të arrestuar, janë pezulluar nga detyrat e tyre. Ajo tha se i kishin marrë organet për të kryer rituale magjike.

Infermieret mashtruan komitetin hetimor duke pretenduar në mënyrë të rreme se kufomat mbaheshin në maternitet kur, në fakt, u gjetën në dhomën e infermierëve.

Raporti tregon gjithashtu se binjakët vdiqën për shkak të mungesës së shërbimeve të kujdesit neonatal, të cilat nuk ishin të disponueshme në objektin ku ata lindën.