Një ish-agjent i CIA-s në shtratin e tij të vdekjes bëri një pretendim tronditës për zonën famëkeqe Area-51, duke thënë se ka filmuar një pjesëz të shkurtër të një anije kozmike jashtëtokësore dhe një alien të gjallë.

I realizuar nga regjisori fitues i çmimeve Jeremy Corbell, filmi The Anonymous Interview diskuton një pretendim të diskutueshëm të bërë nga agjenti.

Agjenti tha se pozicioni i tij si anëtar i ushtrisë dhe shërbimeve të inteligjencës i dha atij akses të shikonte pamjet tronditëse.

Pasi agjenti bëri pretendimin e tij, ato u ndanë më pas në seancën dëgjimore të qytetarëve për zbulimin e mbajtur në Klubin Kombëtar të Shtypit në Uashington në 2013.

Agjenti dyshohet se ka përdorur një emër të rremë gjatë karrierës së tij në CIA, kështu që gjasat që emri i tij i vërtetë të ishte përdorur në llogari nuk ishin kurrë të larta.

Ai ka punuar për CIA-n midis viteve 1957 dhe 1960, raporton Hows and Whys, ku kaloi kohë në një bazë ushtarake në juglindje të SHBA-së, ku ata analizuan provat fizike.