Venedikasit u zgjuan të dielën në mëngjes me një pamje të pazakontë, pasi një pjesë ujë në kanalet qendrore të qytetit dukej se ishte kthyer në jeshile fluoreshente.

Autoritetet lokale kanë mbledhur mostra uji dhe kanë hapur një hetim urgjent.

Janë të shumta spekulimet se çfarë mund të ketë bërë që uji rreth urës së famshme të Rialtos të ndryshojë ngjyrë.

Teoritë variojnë nga lëshimi i bojës deri te një protestë nga aktivistët mjedisorë