Një skenë e pazakontë ka ndodhur në Republikën Domenikane! Një grua e moshuar, Margarita Rosario, ndërroi jetë në vitin 2012 në moshën 86 vjeçare. Së fundmi familja e saj vendosi të zhvendoste varrezat. Në mënyrë të papritur, pasi hapi arkivolin, u konstatua se trupi i plakës nuk ishte dekompozuar, dhe flokët ishin ende të njëjta. 

Sipas raportit të “Daily Mail”, Rosa Leo vdiq në moshën 86-vjeçare më 9 maj 2012. Arkivoli i saj u varros në një varrezë në Jarabacoa (Jarabacoa) për 10 vjet. Së fundmi familja e saj vendosi ta zhvendoste për një varrim. Pasi gërmuan varrin dhe hapën arkivolin, ata u befasuan kur gjetën një trup që ishte i paprekur. Flokët dhe lëkura ishin ende të dukshme, madje mund të shihej shprehja e saj e gjallë, e cila dukej saktësisht e njëjtë si 10 vjet më parë, shkruajnë mediat e huaja. 

Antonio Abreu, menaxheri i varrezave, tha se familja e Rosa Leos u trondit kur pa se trupi nuk ishte gërryer dhe disa kocka ishin ende të mbuluara me lëkurë.

Mjeku ligjor lokal Rafael Domínguez shpjegoi këtë fenomen: Për shkak se kufoma u ndikua nga mjedisi ose faktorë të tjerë gjatë procesit të dekompozimit, bakteret ndaluan së dekompozuari dhe kufoma u shfaq “mumifikuar”.