Disa njerëz e shohin suksesin e mikut të tyre si një burim frymëzimi, ndërsa disa bëhen ziliqar dhe mbushen me ndjenja xhelozie. Këta njerëz janë fjalë për fjalë ziliqarë dhe nuk janë kurrë të kënaqur me suksesin ose kënaqësinë e të afërmve të tyre. Kjo lloj xhelozie është shpesh rezultat i pasigurisë, pakënaqësisë dhe për këtë arsye këta njerëz nuk ushqehen kurrë me kënaqësi dhe qëndrojnë gjithmonë me vetëbesim të ulët ose dyshojnë për vlerën e tyre. Këta njerëz rezultojnë të jenë miq toksikë, të cilët thjesht falsifikojnë një buzëqeshje për suksesin e shokut të tyre, por kanë ndjenja të forta pakënaqësie brenda. Nga pikëpamja astrologjike, këtu është një listë me 4 shenjat e zodiakut që xhelozohen lehtësisht për suksesin e mikut të tyre.

Dashi

Njerëzit që i përkasin shenjës së Dashit janë me temperament dhe humor. Ata duan të qëndrojnë gjithmonë në krye dhe për këtë arsye mund të bëhen jashtëzakonisht xhelozë kur shohin miqtë e tyre duke performuar më mirë se ata. Qoftë xhelozi apo zemërim, temperamenti i tyre i keq i bën ata të mashtrohen nga emocionet e tyre, ndërkohë që i bën të pasigurt për veten e tyre.

Gaforrja

Gaforret nuk e përqafojnë forcën dhe dobësinë e tyre dhe për këtë arsye besimi i tyre në vetvete zhduket lehtësisht kur shohin miqtë e tyre duke performuar më mirë, gjë që më pas bëhet arsyeja e tyre për xhelozi. Njerëzit e lindur në shenjën e Gaforres janë mjaft profesionistë në fshehjen e natyrës së tyre xheloze dhe të pasigurt. Ata e mbajnë xhelozinë e tyre brenda dhe kurrë nuk i lënë të tjerët të dinë për ndjenjat e tyre.

Luani

Megjithëse Luanët janë liderë të lindur, ata ndonjëherë mund të vënë në dyshim vlerën e tyre dhe bëhen të pasigurt për të ardhmen e tyre kur shohin arritjet e mikut të tyre. Për më tepër, ata nuk mund të tolerojnë kënaqësinë e miqve të tyre. Kjo bëhet arsyeja kryesore e zilisë së tyre.

Akrepi

Akrepat e urrejnë lumturinë e miqve të tyre veçanërisht kur nuk janë të lumtur apo të kënaqur me veten e tyre. Ata ndihen shumë keq për veten e tyre kur miqtë e tyre po kalojnë një kohë të mirë personalisht ose profesionalisht dhe ata bëhen të gjithë të shqetësuar, xhelozë dhe fillojnë të inatosen ndaj tyre.