Ditën e sotme vendi është përfshirë nga reshje të dendura shiu në veri, kryesisht në qarqet Shkodër, Kukës, Dibër dhe Lezhë.

Bëhet me dije nga meteorologët se gjatë ditës reshjet do të jenë me intensitet të ulët, por në mbrëmje do të intensifikohen. 

Nga ana tjetër tipas Institutit të Gjeoshkencave, në këto zona mund të ketë vërshime të lumenjve të vegjël malorë dhe rrëshqitje të dherave. Ndërsa në zonat urbane, në këto qarqe mund të shfaqen probleme me përmbytje të lokalizuara, në varësi të gjendjes së kanalizimeve.

Gjithashtu pritet një rritje e prurjeve të lumenjve kryesore, veçanërisht në lumenjtë Drin-Buna dhe liqenin e Shkodrës. Si pasojë e situatës së motit pritet një rritje e prurjeve në lumenjtë Drin-Buna dhe në liqenin e Shkodrës. Për këtë arsye, Ministria e Mbrojtjes u kërkon Bashkive marrjen e masave në rast të përkeqësimit të situatës.

Vendi ynë u përball me përmbytje edhe në muajin dhjetor, ku qarqet më problematike ishin Shkodra dhe Lezha.