Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti i ka komentuar  mbrëmjen e sotme marrëdhëniet e përkeqësuara të Kosovës me vendet perëndimorë, veçanërisht  SHBA-në, si pasojë e situatës së tensionuar në veri.

Kurti, gjatë një interviste në KTV, ka thënë se ka komunikim të përditshëm me ambasadorin amerikan, Jeffrey Hovenier. Më tej ai ka dekalruar se ka respekt të veçantë për ambasadorin amerikan, por ka thënë se ai është votuar nga populli dhe atij duhet t’i dal zot.

Hovenier deklarohet pas takimit me Osmanin: Situata është thellësisht shqe…

“Këtij populli unë duhet t’i dal Zot sepse për këtë më kanë sjell në karrige. Për Hovenier kam respekt të veçantë, bile shumë të veçantë, por mua më ka votuar populli, nuk më ka votuar ambasadori. Nuk është emërim kryeministri. Është brengosëse (reagimi amerikan), por më shqetësuese dhe brengosëse janë milicia fashiste në veri. Shpesherë nuk ke opsione ideale. Në këtë kontekst besoj që kam bërë zgjidhjen më të mirë të mundshme”, ka theksuar ai. Kryeministri ka rikutjuar edhe kërkesat e shumta që Kosova u plotësoi ambasadorëve.

“Në dhjetor thanë shtyni zgjedhjet, i shtymë zgjedhjet. Masandej i njohën zgjedhjet. Pastaj thanë të mos e bëjnë betimin, mirëpo vend pune tjetër nuk mund të ketë. Komunikimin me ambasadorin ameërikan e kam të përditshëm, takimet pothuajse të përjavshme. Mos prisni që me ambasadorin të pajtohem për gjithçka. Njeriu ka dallime edhe vetëveten”, përfundoi ai.