Gëzhoja plumbash, automjete të dëmtuara, e xhama të thyer, këto janë provat që kanë mbetur nga përplasja e përgjakshme e ndodhur ditën e diel në fshatin Banjskë, mes policisë së Kosovës dhe grupit terrosit serb.

Këto prova u shtohen viktimave që lanë plumbat, efektivin Afrim bunjaku dhe 4 terrositët serbë të vrarë nga policia e Kosovës gjatë shkëmbimit të zjarrit. Mediat kanë mundur të hyjnë në fshatin e Zveçanit, pasi autoritetet rihapën rrugën që çon për atje pas disa ditësh bllokim, teksa situata për momentin është e qetë.

Nëpër rrugët e fshatit shihen vetëm gazetarë dhe pjesëtarë të policisë, ndërsa qytetarët janë mbyllur në shtëpi, të frikësuar dhe të painformuar siç duhet për ngjarjet.