Pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth II, lajmet e familjes mbretërore dominojnë rrethin e Mbretërisë së Bashkuar dhe jo vetëm. Kate Middleton është një nga anëtarët më të dashur të familjes mbretërore dhe mediave. Middleton është nëna e tre anëtarëve mbretërorë që kanë një linjë të drejtpërdrejtë të trashëgimisë në fronin e Mbretërisë së Bashkuar.

Emri i saj është Catherine Elizabeth Middleton. Ajo është gruaja e Princit William, i pari në radhë për të pasuar babanë e tij si mbret i Mbretërisë së Bashkuar. Kate Middleton është Dukesha e Kembrixhit dhe ka të ngjarë të bëhet mbretëreshë e Mbretërisë së Bashkuar. Megjithatë, Middleton nuk ka lindur në një familje mbrtërore. Ajo ishte pjesë e jetës civile të Mbretërisë së Bashkuar. Çfarë bëri ajo para se të bëhej pjesë e familjes mbretërore të Mbretërisë së Bashkuar?

Middleton ka punuar në industrinë e modës përpara se të martohej me Princin William. Ajo ka lindur në janar 1982 në Reading, Angli. Përpara se të bëhej pjesë e familjes mbretërore, Kate Middleton i përkiste një familjeje të klasës së mesme. Megjithatë, trashëgimia e babait të saj kishte lidhje me familjen mbretërore që nga viti 1926. Kate Middleton ka punuar në një atelie mode nga viti 2006 deri në 2007. Sidoqoftë, në vitin 2021, Middleton punoi me biznesin e familjes së saj, Party Pieces, një kompani që shet furnizime feste.

Por pyetja që kemi të gjithë është: Si u takuan Middleton dhe Princi William? Princi William dhe Kate Middleton u takuan në vitin 2001 dhe të dy morën pjesë në St. Andrews ndërsa ajo studionte Histori Arti. Në vitin 2003, Middleton dhe Princi William filluan të takoheshin. Sidoqoftë, në 2007 Middleton dhe William i dhanë fund marrëdhënies së tyre. Sipas disa raporteve, Kate Middleton ka pësuar ngacmime gjatë viteve me të cilën u takua për herë të parë me Princin William. Princi William dhe Kate Middleton u fejuan në vitin 2010. Transmetimi i martesës së tyre kishte një audiencë prej 300 milionë shikuesish.

Middleton është nëna e Princit George, Princeshës Charlotte dhe Princit Louis. Ajo ka titullin “Lartësia e saj Mbretërore Dukesha e Kembrixhit”. Edhe nëse Middleton është dukeshë, ajo është një princeshë e Mbretërisë së Bashkuar dhe konteshë e Strathearn.