Një instruktore fitnesi, Wendy Ida, ka treguar se si gjërat mund të përmirësohen me kalimin e viteve.

Ajo për pak ditë mbush 71 vjeçe dhe nuk është thjesht një instruktore fitnesi, por ka edhe rekorde botërore Guinness.  Wendy mban titujt si ‘instruktorja më e vjetër aktive e fitnesit (shumë disiplina)’.

Synimi i 70-vjeçares është që t’u tregojë grave se mund ta bëjnë jetën e tyre më të bukur me pak vendosmëri dhe ndryshim në stilin e jetesës.

Pasi shpëtoi nga një marrëdhënie abuzive, Wendy nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, vendosi të niste një udhëtim për të zbuluar veten.

“Në disa raste kam menduar se po humbja jetën tim. Ndihesha e bllokuar dhe isha e burgosur në shtëpinë time së bashku me dy foshnjat e mia. Por me ndihmën e Zotit, unë e kalova atë periudhë. Në tentativën time të tretë të arratisjes, mora fëmijët dhe rrobat, e fillova një jetë të re”, ka thënë ajo për “Cover Real Life”.

Pasi kishte shtuar peshë si pasojë e të ngrënit depresiv dhe duke vuajtur nga një vetëbesim i ulët, Wendi vendosi që të fillonte palestrën.

Në atë kohë, ajo ishte thuajse 90 kilogramë. Ajo nuk e mendonte se do të kishte një ndryshim të madh, por ushtrimet në palestër e bënë atë tjetër njeri.

Me punë të palodhur dhe përkushtim, Wendy humbi një peshë të pabesueshme 31 kilogramë, gjeti një vetëbesim që nuk e dinte kurrë se e kishte, dhe fitoi një trup të tonifikuar.

Ajo u mor me vallëzim me salsa dhe hip-hop, bodybuilding dhe madje edhe vrap në shtëpi. Dhe ajo nuk u ndal me kaq – ajo tani ndihmon gratë e tjera të ndryshojnë jetën e tyre përmes fitnesit dhe stërvitjes së jetës.

Sekreti i Wendy? Të hedhësh hapa për fëmijët dhe të mos marrësh kurrë jo si përgjigje.

Ajo beson se të gjithë mund ta mbajnë trupin e tyre të shëndetshëm për një jetë më të mirë, pa marrë parasysh moshën apo prejardhjen e tyre.

Dhe me pozitivitetin e saj infektues dhe vendosmërinë e palëkundur, ajo është dëshmi se nuk është kurrë vonë për të filluar të jetosh jetën tënde më të mirë.

Sot, Wendy është një mbretëreshë e vërtetë e fitnesit, duke i lënë gratë në moshën e saj t’a kenë zili për trupin e saj të guximshëm.