Michael Bay thuhet se është akuzuar për vrasjen e një pëllumbi gjatë një xhirimi filmi që u zhvillua në Itali pesë vjet më parë gjatë prodhimit të ‘6 Underground’. Regjisori i njohur i ka mohuar akuzat, duke theksuar se i do kafshët dhe nuk do të kishte guxuar kurrë të lëndonte një të tillë. Bay tha për “The Wrap” se:

Unë jam një adhurues i njohur i kafshëve dhe aktivist i madh i tyre. Asnjë kafshë e përfshirë në prodhim nuk u lëndua apo u dëmtua. As në ndonjë prodhim tjetër në të cilin kam punuar në 30 vitet e fundit. Ne kemi prova të qarta video, një mori dëshmitarësh dhe oficerë sigurie që na shfajësojnë nga këto pretendime. Dhe hedhin poshtë një foto të tyre paparacësh – e cila shfaq një histori të rreme.

Duhet të theksohet se kapja, dëmtimi ose vrasja e shpendëve të egër si pëllumbat është e paligjshme në Itali. Autoritetet lokale pretendojnë se pëllumbi u vra nga një kukull në kryeqytetin italian të Romës, me një anëtar të ekuipazhit që e raportoi atë në polici pasi u tregoi atyre një foto. Bay shtoi gjithashtu:

Ka një çështje gjyqësore në vazhdim, kështu që nuk mund të hyj në specifika dhe detaje, por kam besim se do të fitojmë kur të kem ditën time për t’u paraqitur në gjykatë.  Më ofruan nga autoritetet italiane një shans për të zgjidhur këtë çështje duke paguar një gjobë të vogël, por unë nuk pranova ta bëja këtë sepse nuk do të pranoja fajin për dëmtimin e një kafshe.