ë mars të vitit 2022, familja e Bruce Willis njoftoi se aktori i famshëm po tërhiqej nga aktrimi për shkak të një problemi shëndetësor. Në fillim të këtij viti, ai u diagnostikua me demencë frontotemporale, një përkeqësim i qartë i gjendjes së tij edhe me kalimin e kohës që pas largimit të tij nga rolet në filma. Muaj pas këtij lajmi të trishtuar, gruaja e tij, Emma Heming-Willis, përdori javën e ndërgjegjësimit për këtë sëmundje të tmerrshme në Shtetet e Bashkuara për të komentuar mbi betejat e saj aktuale.

Sot nuk ka shërim apo trajtim për këtë sëmundje.

Që atëherë, Heming-Willis ka përdorur llogarinë e saj në Instagram për të postuar video dhe informacione rreth gjendjes, si dhe për të rritur ndërgjegjësimin për këto sëmundje të tmerrshme që duhen studiuar dhe hulumtuar për të parandaluar ndikimin e tyre në të ardhmen.

Mirë se erdhët në Javën Botërore të Ndërgjegjësimit për TCD 2023. Jam e apasionuar pas ndërgjegjësimit për këtë sëmundje të quajtur demencë frontotemporale që ka hyrë në botën e familjes sonë. Shpresa ime është që ju të mësoni dhe të merrni diçka të re dhe të dobishme nga kjo javë. Jam këtu për t’i bërë të ditur familjes së ardhshme se nuk janë vetëm dhe se ka mirëkuptim dhe shpresë brenda komunitetit tonë të fortë. 

Në pjesën e komenteve, fansat e aktorit falënderuan Emën për përpjekjet dhe përkushtimin e saj në këtë moment të vështirë të jetës së tij. Disa nga komentet ishin:

*Babai im kishte demencë frontotemporale. Faleminderit që ndërgjegjësuat dhe më vjen keq që edhe ju po e jetoni këtë histori.

*Ju jeni duke bërë një punë të shkëlqyer duke rritur ndërgjegjësimin!

*Ju jeni të mrekullueshëm. Faleminderit që e keni vënë këtë çështje në sy të publikut!

Sipas alzheimers.gov, demenca frontotemporale shkaktohet nga një grup çrregullimesh që dëmtojnë gradualisht lobet frontale dhe të përkohshme të trurit. Ky dëm shkakton dëmtime në të menduarit dhe sjelljen. Njerëzit me këtë gjendje mund të jetojnë deri në 10 vjet pas diagnozës. Megjithatë, ka edhe raste të njerëzve që jetojnë më pak se 2 vjet pasi janë diagnostikuar nga një specialist. Së fundi, demenca frontotemporale është, së bashku me sëmundjen e Alzheimerit dhe demencën me trupat Lewy, shkaku i tretë më i zakonshëm i demencës neurodegjenerative midis të sëmurëve.