Ben Affleck ka theksuar se ai kurrë nuk kishte ndërmend të fajësonte ish-partneren e tij Jennifer Garner për problemet e tij me alkoolizmin me komentet e tij në një intervistë të vitit 2021. Çifti njoftoi se ata do të divorcoheshin në vitin 2015, por ndarja e tyre u finalizua zyrtarisht tre vjet më vonë. Affleck i kishte thënë Howard Stern se:

Një pjesë e arsyes pse fillova të pija ishte sepse isha i bllokuar.

Megjithatë, aktori i famshëm mohoi spekulimet se ai fajësonte Garnerin për problemet e tij me alkoolin dhe theksoi se ai ishte përgjegjës për sjelljen e tij.

“Unë i shoh këto gjëra si mina tokësore, ku nëse thua një gjë të gabuar, karriera jote mund të përfundojë”, tha ai për The Hollywood Reporter.

Kam pasur një përvojë vërtet të dhimbshme ku bëra një intervistë ku isha vërtet i pambrojtur dhe e gjithë ajo ishte diçka që jo vetëm që nuk ishte e drejtë, por ishte në fakt e kundërta e asaj që doja të thoja. Ideja ishte që unë fajësoja gruan time për pirjen time. Për të qenë i qartë, sjellja ime është tërësisht përgjegjësia ime. Kushdo që ka kaluar divorcin e bën këtë llogaritje, sa të përpiqemi? Ne e kemi dashur njëri-tjetrin, kujdesemi për njëri-tjetrin, kemi respekt për njëri-tjetrin. Po përpiqesha të thosha: “Hej, shiko, po pija shumë dhe sa më pak të lumtur bëhesh, pavarësisht nëse është puna jote, martesa jote, është thjesht se ndërsa jeta jote bëhet më e vështirë, nëse je duke bërë gjëra për të mbushni një vrimë që nuk është e shëndetshme, do të filloni të bëni më shumë nga ato gjëra.’ Mendoj se isha goxha e artikuluar për këtë. Nuk e fajësoj ish-gruan time për alkoolizmin tim.