Një çift nga Teksasi ka dy ditë për të festuar pasi ka mirëpritur vajza binjake që kanë lindur në ditë të ndryshme në vite të ndryshme.

Kali Jo Scott, 37 vjeç, nga Denton, solli në jetë vajzën e saj të parë, Annie Jo, në orën 23:55 më 31 dhjetor. Foshnja e Vitit të Ri ishte e fundit që lindi në Spitalin Presbyterian Shëndetësor të Teksasit Denton në 2022.

Vetëm gjashtë minuta më vonë, motra e Annie Jo, Effie Rose, u lind në orën 12:01 të mëngjesit të 1 janarit, duke e bërë atë të porsalindurin e parë të spitalit të vitit 2023.

Kali dhe bashkëshorti i saj, Cliff Scott, fillimisht menduan se të dyja vajzat e tyre do të lindnin në vitin e ri për shkak të datës së lindjes.

Ajo ishte planifikuar të bënte një prerje cezariane më 11 janar, por u shtrua në spital për presionin e gjakut pas një kontrolli më 29 dhjetor.

Pikërisht atëherë ata menduan se binjaket e tyre mund të ishin foshnjat e Vitit të Ri.

“Ne kishim bërë shaka në atë moment, pasi kuptuam se nuk do të dilnim nga spitali pa foshnja, nuk do të ishte qesharake. Ne kishim një çift miqsh që thanë të njëjtën gjë, dhe më pas përfundoi duke ndodhur kështu,” tha ajo.

Ishte vonë në natën e Vitit të Ri, kur mjekët e saj morën vendimin për ta bërë prerjen cezariane dy javë më herët, duke çuar në ditëlindje të ndryshme të binjakëve.

Annie dhe Effie ishin të dy të shëndetshëm dhe peshonin 2 kg e 500 gr secila.

Kali dhe Cliff tashmë po mendojnë se si do të festojnë ditëlindjet individuale të vajzave të tyre në të ardhmen.

“Kisha menduar, e dini, kaq tradicionale për një ditëlindje, por tani janë dy ditëlindje krejtësisht të ndryshme”, tha ajo.

“Njëra do të festojë natën e Vitit të Ri dhe tjetra do të festojë ditën e Vitit të Ri.