Rick Ross është një producent muzikor, reper, kompozitor, CEO dhe sipërmarrës amerikan, i cili ka shitur miliona albume gjatë gjithë karrierës së tij. Ai gjithashtu ka shitur miliona këngë në mbarë botën dhe ka publikuar tashmë 11 albume në studio deri më sot. Ross ka qenë aktiv në industrinë e muzikës që nga viti 2006. Lindur William Leonard Roberts II në qytetin Clarksdale, Mississippi. Ross hyri në industrinë e muzikës me një zë unik që e ka çuar atë në lartësitë më mbresëlënëse gjatë karrierës së tij. Ai themeloi Maybach Music Group dhe ka nxitur karrierën muzikore të artistëve si Meek Mill dhe Wale. Ross është gjithashtu një sipërmarrës që i bazon shumicën e bizneseve të tij në qytetin e Miami.

Përveç suksesit të tij muzikor, Rick Ross ka blerë prona të paluajtshme si shtëpia e Evander Holyfield në Atlanta për 6 milionë dollarë. Kjo pronë ka një total prej 322 hektarësh, prona e tij më e madhe. Rick Ross zotëron gjithashtu disa lokacione të ndryshme të restoranteve Wingstop. Ai ka shumë albume platini që kanë shitur një total prej 100 milionë dollarësh në mbarë botën dhe janë bërë disa herë në listën e Top 200 Billboard.

Midis të gjitha sipërmarrjeve të tij të biznesit dhe karrierës së tij muzikore, pasuria e Rick Ross vlerësohet të jetë 150 milionë dollarë, sipas Forbes. Deri tani, partneriteti më fitimprurës që Rick Ross ka është me reperin Jay-Z. Ai nënshkroi një kontratë shumë milionëshe me Def Jam Records, që është label i Jay-Z dhe ata kanë performuar së bashku në eventet më të mëdha në mbarë botën. Ross është gjithashtu artisti i parë i nënshkruar me kompaninë e menaxhimit të Diddy, Ciroc Entertainment. Ai ka katër fëmijë me dy partnere të ndryshme: Toie Roberts, William Roberts III, Berkeley Hermes Roberts dhe Billion Leonard Roberts.