Jared Leto ka folur për raportin e tij me drogën në podkastin e Zane Lowe. Aktori nuk e ka fshehur asnjëherë faktin se ka qenë gjithmonë i interesuar për përdorimin e drogës. Në kuadër të promovimit të albumit të ri të grupit të tij ‘Thirty seconds to Mars’, me titull “It’s the end of the world but it’s a beautiful day” ai u shpreh në intervistë se:

Nuk i kam thënë kurrë asgjë jo, gjithmonë kam qenë i interesuar për drogën, për atë përvojë. Të marrësh një rrezik, diçka që ndoshta është një pikë e zakonshme për ata që duan të eksplorojnë apo eksperimentojnë.

Ylli i ‘Morbius’ shpjegoi se ishte mësuar me praninë e drogës që në moshë shumë të vogël. Leto zbuloi:

Unë jam rritur në një mjedis ku kishte drogë përreth. Dua të them, e dija se çfarë është era e barërave të këqija, si një fëmijë shumë, shumë i ri. Më kujtohet që kam ecur pranë disa pemëve, si shkurre apo diçka si një fëmijë i vogël, fëmijë shumë i vogël, ndoshta, nuk e di, në klasën e katërt apo më i madh dhe duke u thënë fëmijëve të tjerë: “Oh, dikush po pi atje”. Ata thonin “Çfarë do të thotë?” Ata nuk e dinin se çfarë ishte ajo, por për ne ishte shumë normale. Varësia është një pjesë tjetër e saj, sigurisht. Marrja e drogës është një gjë.

Megjithatë, Jared Leto theksoi se është plotësisht i vetëdijshëm për rreziqet e “rënies në kurth” me substanca të caktuara.

Varësia është diçka tjetër.  Pata një epifani. Ishin dy rrugë që mund të merrja në jetë, mendoj se është e vetmja. mënyrën se si mund ta përshkruaj. Unë mora atë rrugë. Kam pasur miq shumë të ngushtë që nuk e kanë bërë, dhe ata nuk janë më këtu. Shumë.