Një grua ka pohuar se ka udhëtuar për në Rumani pasi i është premtuar martesë me një nga vëllezërit Tate, të cilët të dy u arrestuan së fundmi me akuzën e trafikimit të qenieve njerëzore dhe përdhunimit. Pavarësisht se i ishte premtuar se do të qëndronte me të dashurin e saj, ajo u dërgua në një vend tjetër pasi u mor nga një grua tjetër në aeroport.

Sipas Daily Mail, prokurori tregoi se Andrew dhe Tristan “identifikuan njerëz vulnerabël dhe shfrytëzuan nevojat e tyre për dashuri, besim, stabilitet, duke krijuar përshtypjen e një marrëdhënieje të ngushtë”. Prokurori ka shtuar se:

Ata kishin rolin e rekrutimit të njerëzve, të cilët transportoheshin dhe strehoheshin në shtëpi në Rumani dhe rolin e mbikëqyrjes dhe koordinimit të të gjithë veprimtarisë së shfrytëzimit. 

 

Gratë u dërguan në një shtëpi ku u detyruan të krijonin përmbajtje pornografike në internet për vëllezërit Tate, siç raportohet nga Gandul, i cili vuri në dukje se dy burrat u ndihmuan nga një grua e identifikuar si Ana B në dokumentet e gjykatës. Kjo grua misterioze do të ishte përgjegjëse për nënshkrimin e kontratave dhe pagesën e grave. Ajo u arrestua pasi shtëpia e tij u bastis nga policia në prill, por më vonë u lirua.

Ndërkohë, një grua pretendoi se Tate e përdhunoi dhe një viktimë tjetër e akuzoi atë se i kishte mbytur të dy.

“Unë kam qenë shumë i frustruar nga policia britanike dhe sistemi gjyqësor për një kohë të gjatë, ata mund ta kishin ndaluar atë të bënte të njëjtin abuzim ndaj këtyre grave në Rumani,” i tha Vice një nga akuzuesit.

Shpresoj dhe lutem që ai më në fund të arrestohet për abuzimin e tij të neveritshëm dhe krimet kundër grave të reja, dhe më në fund mund të ekzistoj pa pasur nevojë të shoh dhe dëgjoj personin që më degradoi dhe përdhunoi në të gjithë internetin.