Shumë njerëz pyesin pse burrat nga Arabia Saudite veshin fustane dhe nëse rregullat rigoroze vlejnë edhe për ta. Ka disa arsye pse burrat dhe gratë nga Arabia Saudite mund të zgjedhin të veshin fustane apo guna në vend të veshjeve më tradicionale perëndimore.

Para së gjithash, klima në Arabinë Saudite është shumë e ngrohtë, dhe veshjet e lirshme i ndihmojnë njerëzit të freskohen. Përveç kësaj, shumë sauditë besojnë se veshja modeste është më e respektueshme për Islamin. Pra, disa njerëz thjesht preferojnë veshjet tradicionale të kulturës së tyre, sesa stilet e veshjeve perëndimore, transmeton Telegrafi.

Stili i jetesës në Arabinë Saudite është i rregulluar rreptësishtë, me një kod të rreptë veshjeje. Në Arabinë Saudite, gratë mbajnë një mbulesë në gjithë fytyrën, si niqab ose burka. Disa burra kanë adoptuar modën perëndimore, por shumica e meshkujve ende i përmbahen rreptësishtë veshjes tradicionale. Klima në Arabinë Saudite, si pjesa më e madhe e Gadishullit Arabik, ndikohet nga shkretëtira.

Gratë saudite veshin veshje tradicionale sepse besojnë se janë më të mira se veshjet perëndimore. Parimi islam i hixhabit kërkon një nivel të caktuar modestie në Arabinë Saudite. Si rezultat, si burrat ashtu edhe gratë veshin veshje tradicionale që mbulojnë pjesën më të madhe të trupit të tyre.

Thobe është një veshje tradicionale e veshur nga burrat sauditë. Në mot të ngrohtë, rrobat e gjata deri në kyçin e këmbës janë zakonisht të bardha ose pambuku me ngjyrë të çelur, ndërsa në mot të ftohtë, rrobat e leshta me ngjyrë më të errët janë zakonisht të bardha ose pambuku me ngjyrë të hapur. Meshkujt në Arabinë Saudite veshin tabaka, pavarësisht nga pozicioni apo profesioni i tyre.