Brad Pitt përveçse aktor është i njohur ndër të tjera edhe për rolin e tij si investitor dhe biznesmen. Edhe pse është e vërtetë që nuk është ndër interpretuesit më të spikatur në këtë fushë pasi ka shumë sportistë, aktorë dhe këngëtarë që gjithashtu kanë investuar. Ai ka arritur të spikasë në disa raste me disa nga projektet e tij. Një prej tyre ishte një vresht që ai e bleu në të kaluarën së bashku me ish-bashkëshorten e tij Angelina Jolie.

Ishte, pa dyshim, një investim i madh. Në atë kohë, çifti shpenzoi 29 milionë dollarë mes tyre për të blerë pronën. Pas divorcit, Angelina shiti aksionet e saj (afërsisht 40 për qind) për 164 milionë dollarë. Aktorja ka realizuar një fitim të mirë, ndërsa Pitt vazhdon ta shfrytëzojë në maksimum. Aq sa ky vresht, i cili përdor rrushin e rritur në Chateau Mirval dhe ndodhet në Francë, lidhet me investimin e tij më të ri. Është një linjë e re e kozmetikës neutrale për lëkurën. Ai e ka quajtur Le Domaine, siç ka thënë në një intervistë për revistën Vogue.

Pra, krahas konfirmimit të këtij projekti të ri, aktori amerikan bëri me dije se, përmes këtij vreshti, duke përfituar nga burimet dhe produktet që gjeneron, do të prodhojë linjën e tij të re kozmetike. Pitt shpjegoi gjithashtu se “çdo gjë që mbetet ose hidhet bëhet ushqim për diçka tjetër, dhe ky sistem rrethor është ai që frymëzoi krijimin e Le Domaine”.

Me fjalë të tjera, ai synon të përfitojë sa më shumë nga gjithçka që prodhon atje. Dhe në rast se po pyesni veten, produktet e tyre janë tashmë të disponueshme në faqen zyrtare të Le Domaine. Tashmë duket se nuk janë të përshtatshme për të gjitha buxhetet, pasi produkti më i lirë kushton 70 euro. Më të shtrenjtat janë një rrugë e gjatë mbi 350 euro.