Aktori i njohur Kevin Bacon ka zbuluar një histori befasuese në një bisedë me Robe Lowe, në podcast ‘Literally’. Aktori ka shpjeguar se i është dashur të përballet deri diku me frikën e fenomeneve paranormale të pronarit të një shtëpie që synonte të blinte. Historia ndodhi në vitin 1983 dhe artisti përfundimisht u detyrua të shkatërronte një shtëpi të vogël ferme me kontratë.

Ai bleu një fermë në  Connecticut dhe vendosi të zgjerojë tokën e tij duke blerë edhe pjesët rreth saj. Megjithatë, problemet lindën kur erdhi puna për të marrë një ngastër të caktuar toke që përmbante një shtëpi. Pronari i saj çuditërisht hezitoi të bënte transaksionin dhe më në fund ia rrëfeu arsyet Bacon. Në fillim, aktori e kuptoi refuzimin e pronarit të shtëpisë për të shitur shtëpinë, pasi ai ishte rritur atje. Megjithatë, më vonë dolën në dritë arsyet e vërteta. Bacon gjatë bisedës së tij me Lowe zbuloi:

Nuk mund ta shes sepse kam frikë se do të pushtohesh nga fantazmat dhe do të kesh probleme serioze.

Përfundimisht, të dyja palët arritën një mirëkuptim dhe një marrëveshje.

Ne arritëm në një marrëveshje, në një kontratë, që ai duhej të shkatërronte shtëpinë brenda një muaji apo më shumë. Ishte një proces i gjatë.

Bacon ka kujtuar se donte të përfitonte nga disa mobilje nga shtëpia e vjetër në fermë, por partnerja e tij ishte krejtësisht kundër:

Nuk do t’i vendosësh ato gjëra të mallkuara në shtëpinë tonë.

Në çdo rast, Bacon ka shpjeguar se nuk ka pasur kurrë një përvojë paranormale. Gjithsesi, aktori nuk është alarmuar nga kjo, madje ka rrëfyer se do të donte ta jetonte në një moment.