Këngëtarja e famshme, Shakira, ka publikuar të mërkurën këngën e saj më të re, të cilën e ka në bashkëpunim me producentin argjentinas, Bizarrap. Kënga në fjalë ka një tekst që duket qartë se është një dedikim i hapur për Gerard Pique.  

Shakira i referohet situatave të jetës reale të ndarjes dhe divorcit të saj me futbollistin e famshëm. Deri këtu situata është shumë në rregull, por pse këngët nuk janë një muzikalizim i dramave tona dhe asaj që përjetojmë?

Sigurisht, jo të gjithë artistët e bëjnë këtë, ajo mund të mbajë një qëndrim tjetër, por karriera e saj është e saj, vendimet janë të saj.

Ndaj ajo i ankohet ish-bashkëshortit se e ka lënë vetëm me paparacët duke e pritur jashtë derës dhe me borxhin ndaj shtetit. Kuptohet lehtësisht se këto tekste i referohen situatave reale të jetës së saj, si ngacmimet që pësoi nga shtypi spanjoll dhe rasti i hapur i këngëtares në Spanjë për evazion fiskal.

E megjithatë, çështja më e mprehtë është sigurisht ajo e tradhtisë.

“Ti ke këmbyer një Ferrari për një Twingo / Ke shkëmbyer një Rolex për një Casio” kështu që Shakira është Ferrari dhe Rolex, kështu që e dashura aktuale është Casio dhe Twingo.

Të thuash që një këngë është “e mirë apo e keqe” nuk ka të bëjë vetëm me cilësinë e saj ose me emocionet që ajo frymëzon. Ka një debat në Twitter nëse është në rregull të flasim për ish-burrin kështu, nëse është në rregull ta heqim dorë nga ai, madje edhe nëse duhet të komentojmë “gruan tjetër” në atë mënyrë (jo nuk duhet, në fakt mënyra se si flisni për të tregon më shumë për ju sesa për të).

A duhej të ishte e hapur ajo për jetën e saj? Por mos më keqkuptoni, përveç Piques, një pjesë të madhe të përgjegjësisë për gjithë këtë sfond ka edhe vajza me të cilën ai e ka tradhtuar.

Të tjerët, më të inatosur, e urojnë që ka përfituar nga situata dhe ka fyer atë që i ka thyer zemrën. Një grup i tretë, më konservatori, kritikon mungesën e mirësjelljes dhe mungesën e taktit me të cilin ajo synon të hakmerret publikisht për burrin e saj jobesnik. A ishte e mirë kënga e saj? ASKUSH KA MENDIM!

Të gjithë merren vetëm me tekstin dhe mund të thuash që padyshim që i bëri mirë shikimeve në YouTube, ndoshta do të sjellë disa sponsorë (megjithatë, ish-i e shfrytëzoi plotësisht situatën dhe mbylli marrëveshjet) por me të si artiste çfarë ndodhi? Çfarë imazhi dha kur doli kështu? A duhet të vazhdoni dhe të ndaloni së komentuari publikisht për gjithçka që ju lëndon?

Koha do të tregojë nëse e gjithë kjo do të jetë e mirë apo e keqe për të, apo do të harrohet shumë shpejt, pasi çdo gjë harrohet shpejt sot.