Pas të 30-ave, shumica e bisedave në grup janë për punë, kushtet e punës, cilësinë e jetës dhe paratë. Për mirë a për keq, këto të fundit janë një kriter kyç për zgjedhjen e një profesioni apo vendbanimi.

Vende të cilat, sipas autoritetit të Ceo World, ofrojnë pagat më të larta në mbarë botën janë:

10. Holanda

Ka një sistem arsimor, infrastrukturë shumë të mirë dhe në përgjithësi ofron një cilësi të shkëlqyer jetese. Të ardhurat mesatare mujore: 3028 euro

9. Islanda

Është një nga vendet më të bukura në botë, por edhe me paga të shkëlqyera. Të ardhurat mesatare mujore: 3048 euro

8. Danimarka

Pagat janë mjaft të mira, por duhet të kemi parasysh edhe koston e shtrenjtë të jetesës në Danimarkë. Të ardhurat mesatare mujore: 3102 euro

7. Kanada

Jo pak kanë vendosur të shpërngulen në Kanada për të pasur rrogën që kanë ëndërruar gjithmonë. Të ardhurat mesatare mujore: 3143 euro

6. Norvegjia

Norvegjia renditet vazhdimisht lart në Raportin Botëror të Lumturisë, ndërkohë që ka një nga nivelet më të ulëta të krimit. Të ardhurat mesatare mujore: 3255 euro

5. Emiratet e Bashkuara Arabe

Kushdo që vendos të transferohet në Emiratet e Bashkuara Arabe të paktën e di se do të bëjë mjaftueshëm para. Të ardhurat mesatare mujore: 3450 euro

4. SHBA

Në SHBA, pagat ndryshojnë gjithashtu. Ato janë mjaft të larta, por në përgjithësi gjithçka është gjithashtu më e shtrenjtë. Të ardhurat mesatare mujore: 3504 euro

3. Australi

Australia është një nivel tjetër. Si në cilësinë e jetës ashtu edhe në aspektin financiar. Të ardhurat mesatare mujore: 3972 euro

2. Singapor

Të ardhurat mesatare mujore: 4097 euro

1. Zvicër

Nuk është rastësi që dhjetëra kompani të mëdha kanë selitë e tyre në Zvicër. Një vend i qetë, me të ardhura mesatare mujore të tmerrshme. Të ardhurat mesatare mujore: 5784 euro