Pika kryesore e një maske letre është të ndihmojë në hidratimin e lëkurës. Ndërsa rekomandojmë heqjen e maskës pas 20 minutash përdorimi, kjo nuk do të thotë që ju duhet ta lani lëkurën, pasi përbërësit mund të vazhdojnë të kenë efekt më pas, pasi serumi zhytet në lëkurë. Ashtu si nëse do t’i shtonit lëkurës hidratues, nuk do ta lani menjëherë më pas. Përbërësit kanë një efekt afatgjatë dhe kërkojnë kohë për t’u zhytur plotësisht në lëkurë dhe për të marrë efekt të plotë. Nga ana tjetër, nëse është mbrëmje, prapë mund të aplikoni një krem ​​nate.

Kjo është një temë e folur rregullisht dhe arsyeja kryesore për këtë është sepse një maskë tradicionale, duke përdorur përbërës si balta, duhet të lahet plotësisht pas përdorimit. Megjithatë, maskat e leytës janë ndryshe, që do të thotë se është absolutisht mirë të lihet në lëkurë, në mënyrë që të merrni të gjitha përfitimet. Ndërkohë, para se të aplikoni maskën, duhet të përdorni një eksfoliues, për të pastruar çdo ndotës dhe vaj të tepërt nga shtresa e sipërme e lëkurës, si dhe hapjen e poreve. Për të kuptuar rëndësinë, duhet të shikoni tre shtresat e lëkurës…

Epiderma – Kjo është shtresa e jashtme e lëkurës që duhet të pastroni përmes eksfolimit. Kjo është ajo që krijon tonin e lëkurës sonë.

Derma – Kjo është ajo që maska ​​e fletës do të pastrojë, pasi përmban folikulat e flokëve dhe gjëndrat e djersës, si dhe indin lidhës.

Hipoderma – E përbërë kryesisht nga yndyra dhe indi lidhor, kjo është shtresa më e thellë e indit nënlëkuror.