Anatomia në lindje mund të ndikojë në seksualitet?

“Nëse keni lindur me penis apo vulvë padyshim që do të ndikojë në një farë mase sesi përjetohet seksi”, thotë Justin Lehmiller, psikolog social dhe studiues në Institutin Kinsey dhe autor i “Më thuaj çfarë dëshiron: Shkenca e dëshirës seksuale dhe si mund t’ju ndihmojë të përmirësoni jetën tuaj seksuale”.

Pse? Sepse mënyra si bëni seks, si arrini orgazmën, do të ndryshojnë. “Ne e dimë, për shembull, se njerëzit e lindur me vulvë kanë më shumë gjasa të përjetojnë orgazma të njëpasnjëshme, krahasuar me njerëzit me penis,” thotë ai.

Duhet të përmendim se kultura specifike, feja dhe shoqëria ku jeni rritur diktojnë mesazhe dhe zakonisht djemtë mësohen se masturbimi është normal dhe se seksi me sa më shumë njerëz që të jetë e mundur i bën më të aftë. Ndërkohë, vajzat shpesh mësohen se masturbimi është i gabuar dhe seksi duhet të ndodhë në martesë.

Megjithatë orgazmat zakonisht janë të ngjashme për shumicën e gjinive/sekseve. Mënyra si burrat dhe gratë përshkruajnë orgazmën, sipas hulumtimeve, tregon se të dyja gjinitë kanë dhënë përgjigje të ngjashme. Përshkrimet e zakonshme përfshijnë:

– kënaqësi e këndshme
– ngazëllim
– qetësim
– intimitet emocional
– skuqje, ndjesi pulsimi