Takimet në internet mund të jenë një mënyrë efektive dhe e thjeshtë për të moshuarit për të takuar partnerë të mundshëm dhe shumë njerëz në të 50-at, 60-at, 70-at kanë gjetur dashurinë në internet.

Sipas një raporti të vitit 2020 nga Qendra Kërkimore Pew, rreth 16 për qind e njerëzve mbi 50 vjeç në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë përdorur një faqe ose aplikacion takimesh.

Ndërsa 1 në 10 të rritur në SHBA ka qenë në një marrëdhënie të përkushtuar ose është martuar me dikë që e kanë takuar në internet.

“Të dashuruarit e pjekur shpesh zbulojnë se takimet në internet rrisin grupin e tyre të miqve të mundshëm,” thotë Carla Marie Manly, Ph.D., një psikologe klinike dhe autore e Date Smart, për mbg.

Dhe për ata që punojnë nga shtëpia ose janë në pension, aplikacionet e takimeve në internet mund të zëvendësojnë grupin e kandidatëve të mundshëm që mund të jenë hasur natyrshëm në vendin e punës.

Ajo shton gjithashtu se të moshuarit beqarë shpesh e dinë saktësisht se çfarë lloji të partnerit dhe marrëdhënies po kërkojnë, dhe aplikacionet e takimeve mund të ndihmojnë në filtrimin e lehtë të partnerëve që nuk janë të përshtatshëm dhe t’i bashkojnë kandidatët më të përshtatshëm. Pengesa më e madhe për takimet në internet si i moshuar është shpesh thjesht të mësoheni me teknologjinë dhe kulturën dixhitale rreth aplikacioneve dhe faqeve të takimeve.

Duke mos qenë vendas dixhitalë, shumë të rritur janë të kujdesshëm ndaj aplikacioneve të takimeve në internet thjesht sepse nuk janë të kënaqur me angazhimin me njerëz që nuk i kanë takuar organikisht. Edhe pse është një shqetësim i drejtë, është e dobishme të mbani mend se faqet e takimeve janë vetëm pika e lidhjes, pasi të shkëmbeni disa mesazhe, ju inkurajoheni të kaloni në takime në jetën reale për të marrë atë proces organik të njohjes. /TAR/