Mbajtja e një diete të shëndetshme është një nga faktorët më të rëndësishëm për të pasur një lëkurë të shëndetshme dhe me shkëlqim, ndaj nëse po përpiqeni të merrni vendime më të mira në rutinën tuaj të bukurisë, mund të rishikoni se çfarë po konsumoni. Ka disa ushqime specifike që rezultojnë në probleme të lëkurës, me një lidhje reciproke midis asaj që hani dhe pamjes së lëkurës tuaj.

Ngrënia e shumë llojeve të mishit të përpunuar mund të jetë jashtëzakonisht e dëmshme për lëkurën tuaj, pasi përmban sasi të larta të nitrateve dhe natriumit, duke përfshirë ushqimin e shpejtë, si hamburgerët dhe hot-dogët. Patatet e skuqura do të shkaktojnë gjithashtu dehidratim dhe rrathë të errët nën sy, kështu që ju mund të shmangni ushqimet e shpejta dhe të shihni ndryshimin e lëkurës tuaj.

Një sasi e tepërt e alkoolit ju bën gjithashtu keq për trupin dhe lëkurën tuaj, duke shkaktuar dehidratim dhe tharje të lëkurës. Mund të shkaktojë përshpejtimin e procesit të plakjes si dhe krijimin e rrudhave të parakohshme.

Produktet e bulmetit nuk janë zgjidhja më e mirë nëse po përpiqeni të keni një lëkurë të shëndetshme, duke rritur nivelet e insulinës dhe në fund të fundit duke krijuar probleme me aknet.

Megjithatë, ka shumë opsione që mund të konsumoni, duke përfshirë qumështin me bazë bimore dhe produkte pa qumësht që nuk shkaktojnë inflamacion dhe yndyrë.