Speci djegës është krejtësisht i këshillueshëm në kurën parandaluese të infarktit dhe sëmundjeve kardiovaskulare.

Është parë se përdorimi i vazhdueshëm i tij ul nivelin e kolesterolit në gjak, ndihmon zemrën, dhe ndihmon punën e arterieve të gjakut.

Farat e specit djegës përmbajnë shumë acide që eliminojnë nga arteriet kolesterolin e tepërt dhe trigliceridet.

Por jo vetëm kaq, pasi herbalisti i njohur, Irfan Gjeçi, zbuloi edhe disa veti të tjera çudibërëse të këtij produkti. Teksa ishte i ftuar në emisionin “Shqipëria Live” në Top Channel, ai u shpreh:

“Speci i kuq djegës është i këshilluar për të gjitha gjinitë. Madje nga informacionet të cilat janë dhënë jo nga eksperimentet por direkt kur nuk ka pasur mundësi më mjekësia të stopojë gjakderdhjet ose hemorragjitë te nënat që sapo kanë lindur, atëherë një lavash me specin e kuq djegës bën një mrekulli në mbylljen e problemit.

Duke marrë një pompë vaginale ka stopuar hemorragjinë dhe ka shpëtuar jetën e nënave. Pra duhet marrë si një ilaç i fuqishëm”.