Miliona njerëz mbarë botës mezi presin festat e fundvitit.

Disa ushqime shumë studiues thonë që nëse i hani për Vitin e Ri do t’ ju sjellin fat si fasulet, rrushin apo gicin në natën e ndërrimit të viteve.

Rrushi

Spanjollët konsumojnë 12 kokrra rrush para mesnatës- një kokërr rrush për çdo muaj.

Jeshillëqe për të thirrur paranë

Besohet se sa më shumë jeshillqe të konsumohen aq më i madh do të jetë fati që do ta shoqërojë personin në Vitin e Ri.

Bishtajore

E kush mund ta mendonte që bishtajoret, duke përfshirë këtu fasulet, bizelet dhe thjerrëzat janë gjithashtu simbol i parasë.

Mish derri

Peshku