Një nga situatat më të sikletshme në Instagram është kur i vendosim pa dashje “like” një postimi, sidomos kur bëhet fjalë për një foto të vjetër. Kreu i Instagramit, Adam Mosseri, ka shpjeguar se çfarë ndodh me njoftimin nëse përdoruesi e heq menjëherë pëlqimin.
Sipas shpjegimit të Mosserit, nëse një përdorues pëlqen aksidentalisht një postim dhe më pas e heq “like”-un, Instagram mund ta fshijë njoftimin nga seksioni i aktiviteteve të personit që ka publikuar foton. Pra, njoftimi brenda aplikacionit nuk mbetet pasi pëlqimi është hequr.
Por situata ndryshon nëse personi tjetër ka marrë një njoftim në telefon. Mosseri ka sqaruar se Instagram mund të heqë njoftimin brenda aplikacionit, por nuk mund ta fshijë një njoftim që tashmë është shfaqur në ekranin e telefonit të përdoruesit. Kjo do të thotë se heqja e menjëhershme e “like”-ut mund të zhdukë gjurmën nga aktiviteti në Instagram, por nuk garanton që personi tjetër nuk e ka parë njoftimin.
Nëse ai ose ajo e ka parë në kohë njoftimin në telefon, “like”-u aksidental mund të jetë vënë re. Pra, nëse ju ndodh të pëlqeni pa dashje një postim të vjetër, heqja e menjëhershme e “like”-ut është mënyra më e mirë për të shmangur që njoftimi të mbetet në Instagram, por nuk ka garanci që personi nuk e ka parë njoftimin në telefon.
