Nëse jeni duke lexuar këtë artikull, atëherë ka të ngjarë se jeni dyshues për besnikërinë e partnerit tuaj në marrëdhënie. Quajeni një instikt ose një ndjenjë bezdisëse, por sido që të jetë, diçka ka.

Dhe ju dëshironi të arrini deri në fund. Për t’ju ndihmuar të kuptoni nëse i dashuri juaj po ju tradhton, ekspertët ndajnë shenja paralajmëruese të hershme (nga ato delikate në të dukshme).

Kur bëhet fjalë për çështjet e zemrës, fjalët mund të jenë të ngathëta në përshkrimin e përvojës së ndjerë. E njëjta gjë vlen edhe për tradhtinë. Është e pamundur të përpiloni një listë që do t’ju tregojë në mënyrë të përsosur dhe të saktë nëse partneri juaj po ju tradhton.  Siç thotë këshilltarja profesionale klinike e licencuar Jamila Jones, LCPC, nuk ka asnjë mënyrë të pagabueshme për të kuptuar se partneri juaj po tradhton, përveçse të keni një bisedë të hapur dhe të sinqertë për shqetësimin dhe pasigurinë që po përjetoni.

Për atë që ia vlen, nëse nuk jeni gati për të hapur bisedën sepse dëshironi të ndiheni të sigurt para se të thoni ndonjë gjë, Jones thotë se gjëja tjetër më e mirë për të ditur nëse partneri juaj po tradhton është të jesh i vetëdijshëm për shenjat e mundshme që mund të nënkuptojnë mungesa e angazhimit nga ana e tyre. Besoni instinkteve tuaja. zakonisht kur diçka nuk ndihet mirë, thjesht nuk është. Ka flamuj të kuq që mund t’i dalloni në sjelljen e të dashurit tuaj dhe sipas Jones, një nga shenjat më të mëdha të hershme të tradhtisë mund të gjendet në zakonet e tij teknologjike.

Kërkoni ndryshime të papritura në sjellje, si telefonata të papritura gjatë natës vonë, mesazhe të fshehta me tekst, ose vëzhgoni nëse ata janë ngjitur papritur në telefonat e tyre edhe kur jeni në të njëjtën dhomë. Shembuj të tjerë po ju fshehin në rrjetet e tij sociale duke arkivuar postime.