Rëndësia e shëndetit mendor është bërë gjithnjë e më e theksuar vitet e fundit. Por i tillë është edhe lidhja e saj me ushqimet që ne zgjedhim të vendosim në pjatën tonë dhe për këtë arsye po bëhen më shumë kërkime për ata përbërës që “ushqejnë” edhe shpirtin, ose e kundërta.

Në dritën e kësaj, një numër në rritje i kërkimeve sugjeron se një lëndë ushqyese kryesore, hekuri, luan një rol kyç dhe se një tepricë e tij mund të përkeqësojë simptomat e shëndetit mendor.

Megjithatë, shumë njerëz që vuajnë nga çrregullime mendore, të tilla si depresioni ose ankthi, dhe terapistët e tyre mund të mos jenë të vetëdijshëm për këtë marrëdhënie të dyanshme, thotë Dr. Stephanie Weinberg Levin, një psikiatër në Michigan Medicine dhe Sistemin e Kujdesit Shëndetësor VA Ann Arbor.

Pas një hetimi të gjerë së bashku me kolegun e saj dhe ish-psikiatër Dr. Theresa Gattari, përmbledhin gjetjet e tyre të fundit në një studim të botuar në Current Psychiatry.