Në Bibël janë disa tregime, në të cilat Jezusi shëron njerëzit që ishin të verbër. Një histori e njohur është shërimi i një njeriu të quajtur Bartimaeus, q është regjistruar në Ungjillin e Markut (Marku 10:46-52). Sipas tregimit, Bartimeu ishte një lypës i verbër që ishte ulur në anë të rrugës kur Jezusi kaloi. Ai kur dëgjoi se ishte Jezusi, e thirri dhe i kërkoi mëshirë.

Jezusi u ndal dhe e pyeti Bartimeun se çfarë donte, dhe njeriu tha: “Rabi, dua të shoh”. Jezusi i tha të shkonte dhe shikimi iu rikthye. Ka gjithashtu tregime të Jezusit duke shëruar një burrë që kishte lindur i verbër (Gjoni 9) dhe një grua që kishte qenë e verbër për 18 vjet (Luka 13:11-13).

Sipas New York Post, vendi ku Jezusi e kreu atë mrekulli do të jetë i hapur për publikun për herë të parë në 2000 vjet!

Pellgu i Siloamit ndodhet brenda Parkut Kombëtar të Mureve të Jerusalemit dhe në pjesën jugore të qytetit të Davidit. Ka shumë histori pas pishinës, jo vetëm me ngjarjet biblike që ndodhën në zonë, por edhe me shumë rëndësi politike për Jerusalemin.

Ze’ev Orenstein, drejtor i marrëdhënieve ndërkombëtare për Fondacionin City of David në Jerusalem, u tha mediave dhe mediave të ndryshme:

“Pavarësisht përpjekjeve të vazhdueshme të Kombeve të Bashkuara dhe udhëheqjes palestineze për të fshirë trashëgiminë e Jeruzalemit, pas disa vitesh,  miliona njerëz që vizitojnë qytetin e Davidit  çdo vit do të jenë fjalë për fjalë në gjendje të ecin në gjurmët e Biblës, duke u lidhur me rrënjët të trashëgimisë dhe identitetit të tyre”.