Me ardhjen e verës të gjithëve na shtohet dëshira për akullorë, por kjo ka pasojat e veta pasi rriten infeksionet e fytit. Por ekspertët kanë një zgjidhje edhe për këtë. Ata deklarojnë se, kur akullorja konsumohet me ujë, frekuenca e infeksioneve të fytit ulet. Sipas tyre, akullorja nuk shkakton probleme shëndetësore, nëse konsumohet në mënyrë korrekte. Por nëse nuk konsumohet siç duhet, te personat me imunitet të ulët mund të shkaktojë infeksion të fytit.

Akullorja përmban substanca të rëndësishme për organizmin si qumësht, yndyrë, sheqer, proteina dhe kalcium. Ajo është një burim ushqimi i shëndetshëm për njerëzit që duan ëmbëlsirat. Është gjithashtu një burim i antioksidantëve me varietetet e tij të bëra nga frutat natyrale. Ata që janë alergjikë ndaj qumështit të lopës mund të hanë akullore të bërë nga qumështi i dhisë.

Përveç kësaj, akullorja nuk duhet të konsumohet menjëherë pas nxjerrjes nga ambalazhi i saj. Pritja për një kohë është e mirë për stomakun dhe zorrët. Përsëri, ngrënia e copave të vogla dhe shkrirja në fyt zvogëlon rrezikun e infeksionit të tij. Konsumimi i tepërt i akullores mund të jetë problem për ata që kanë probleme me peshën. Është më e shëndetshme ta konsumoni me stomakun plot, mos e konsumoni me ujë të ftohtë.

Pas ngrënies së akullores, goja duhet të lahet për të mbrojtur dhëmbët. Akulloret e paketuara duhet të ruhen në temperaturë të ftohtë dhe të konsumohen duke kontrolluar datën e skadencës. Para 5 vitesh një student i doktoraturës në Harvard, Andres Ardisson Korat kreu një studim dhe doli në një përfundim paksa të çuditshëm.

Mesa duket ngrënia e akullores shoqërohej me një rrezik më të ulët të problemeve të zemrës për personat që vuanin nga diabeti. Gjatë viteve 1980, studiuesit e Harvardit filluan të mbledhin “pyetësorë të shpeshtësisë së ushqimit” dhe të dhëna mjekësore nga mijëra punonjës shëndetësorë. Studimi i parë vëzhgues i universitetit për diabetin e tipit 2 dhe produktet e qumështit u botua në vitin 2005.