Nëse nuk dilni dot nga shtëpia pa karikuesin e celularit, mund të të themi se fajin e ka vetëm një aplikacion: Snapchat!
 
Sipas Alvin Wei, bashkëthemelues i SEOAnt, aplikacioni Snapchat shkarkon baterinë e celularëve Apple, pasi ngarkon fotot, videot, si dhe do gjatë gjithë kohës të dijë vendndodhjen tënde. Ai thotë se nëse fshin Snapchat, sado t’i duash filtrat e aplikacionit, mund t’i shtosh jetëgjatësinë baterisë së telefonit.
 
Gjithashtu, edhe fshirja e Facebook mund ta kursejë deri në 20% jetëgjatësinë e baterisë, ndërsa fshirja e Instagram me 25%. Për TikTok nuk pyetëm, sepse nuk e fshijmë kurrë!