Hulumtimi i ri sapo ka hedhur poshtë një mit të fuqishëm që rrethon pikat më të rrezikshme në kuzhinë. Ka të ngjarë të supozoni se pika numër një që ka nevojë për vëmendje janë dorezat dhe çelësat e furrës që ne i gjejmë vazhdimisht kur gatuajmë.

 Gabim! Hulumtimet e fundit tregojnë për kavanozët e erëzave si një fajtor kryesor të mikrobeve.

Sado që mund të habiteni që përgjigja nuk është më e qartë, studiuesit e studimit shikuan se si 371 pjesëmarrës bënin “burgers” me mish gjeldeti dhe sa sipërfaqe prekën për rezultatin përfundimtar. Ata që morën pjesë thjesht menduan se duhej të provonin receta të reja.

Rezultatet habitën edhe ekspertët e sigurisë ushqimore dhe ata planifikojnë të bëjnë më shumë kërkime për të konfirmuar ose jo gjetjet e reja. Megjithatë, për të mos u frikësuar, nëse i lani mirë duart gjatë gatimit, nuk rrezikoni të transferoni mikrobe që ngecin në objekte si një kavanoz i vogël për të cilin as nuk dyshoni.

Një tjetër artikull që ka treguar se mbledh shumë mikrobe në kuzhinë është dërrasa e prerjes së mishit. Hulumtimet kanë treguar se dërrasat prerëse kanë 200 herë më shumë baktere se një ulëse tualeti. Mishi, për shkak të origjinës së tij shtazore, është i mbushur me baktere dhe mikrobe. Për të dezinfektuar, vendosni 2 lugë gjelle. zbardhoni në 3,5 litra ujë dhe lëreni pjatën për disa minuta.