Për fat të mirë, ajo që pini para gjumit mund t’ju ndihmojë të shijoni një natë më të qetë. Nëna juaj ka të ngjarë të dinte se çfarë po bënte kur ju dërgoi në shtrat me një filxhan qumësht të ngrohtë, një sërë pijesh të tjera të shijshme mund t’ju ndihmojnë nëse luftoni për të gjetur paqen gjatë natës. Këtu janë vetëm disa nga pijet që mund të bëni në shtëpi për t’ju ndihmuar të përmirësoni gjumin tuaj.

Njerëzit e kanë përdorur këtë ilaç të vjetër për t’i ndihmuar ata të kalojnë në tokën e ëndrrave për dekada dhe është ende një zgjedhje popullore sot, pavarësisht faktit se një artikull i New York Times sugjeron se nuk ka prova të mjaftueshme për të provuar se rituali ka ndonjë efekt. Arsyeja pse shumë nëna dhe ekspertë shkencorë betohen për qumështin e ngrohtë është sepse qumështi përmban sasi të konsiderueshme të aminoacidit triptofan. Triptofani është gjithashtu i pranishëm në vaktet plot me karbohidrate, që është një arsye pse shumë njerëz ndihen të përgjumur pasi hanë një vakt të madh. Pasi të konsumohet triptofani, ai shndërrohet në hormonin natyral melatonin në trup, i cili ndihmon në rregullimin e gjendjes sonë natyrale të gjumit.

Duke bërë një hap larg zgjidhjes klasike të gjumit, qumështi i bajames mund të jetë një alternativë fantastike për të nxitur gjumin. Sipas studimeve, prania e serotoninës në tru mund të ndihmojë në fillimin e gjumit. Nivelet e shëndetshme të serotoninës në sistemin tonë nervor qendror shpesh varen nga prania e triptofanit, i cili gjendet natyrshëm si në qumështin e lopës ashtu edhe në qumështin e bajames. Qumështi i bajames është gjithashtu veçanërisht i lartë në magnez, i cili është një tjetër lëndë ushqyese e rëndësishme që mund të përmirësojë cilësinë e gjumit.

Kjo pije gjatë natës është një ndihmë e shkëlqyer për gjumin për ata që janë në favor të pijeve të ngrohta me qumësht. Qumështi PLUHUR përmban shumë vitaminë B, zink, hekur, fosfor dhe magnez, një përzierje e mineraleve që është e përkryer për t’ju ndihmuar të relaksoheni para gjumit.